The Fathering Summit 2024 Agenda and event schedule

Time	Event outline	Workshop	Speakers
9:00am	WELCOME		
9:20am	KEYNOTE Anne Hollonds		Anne Hollonds
9:55am		Discussion activity 1 The ingredients for culture change	
10:20am	MORNING TEA		
10:30am	Panel session 2: Supporting men and children's mental health		Dr Zac Seidler, Dr Vincent Mancini, Dr Jodi Richardson and Josh Waldhorn
11:30am	KEYNOTE Prof Natasha Cabrera		
	Beyond Breadwinning: Exploring the Multifaceted Contributions of Fathers to Child Development		
12pm	LUNCH		
1:00pm			Panel session 3: Navigating disadvantage for positive child outcomes Panellists
			Prof. Natasha Cabrera, Doug Taylor, Kobie Dee, David Walker
1:55pm		Discussion activity 2	
2:35pm			Panel session 4: Redefining strength: Men as caregivers
			Panellists Dr James Brown, Kati Gapaillard, Dr Samone McCurdy and Michael Ray
3:30pm	AFTERNOON TEA	Discussion activity 3	
4:10pm			Panel session 5: Safe Families: Nurturing healthy masculinity for family wellbeing
			Panellists Prof. Michael Flood, Daisy Turnbull, Andrew Scipione and Andrew King
5:00pm		Discussion activity 4	
5:30pm	A message from CEO Kati Gapaillard		
5:30- 7:30pm	Post-summit network refreshments		

Agenda 14th March 2024

8:30am	Check in and registration	25 minutes
9:00am	Introduction and acknowledgement of Country	10 minutes
9:10am	An address from the Fathering Project Chairman Geoff Lloyd	5 minutes
9:20am	KEYNOTE: Anne Hollonds, Australia's National Children's Commissioner	30 minutes
9:55am	Workshop discussion activity 1: Key ingredients for the changing culture of fatherhood	30 minutes
10:20am	MORNING TEA	10 minutes
10:30am	Panel session 1 Creating a Legacy of Mental Health and Resilience in Families	40 minutes
	 Moderator: Geoff Hutchison Panel members Dr Zac Seidler - Global Director of Men's Health Research at Movember Dr Vincent Mancini - The Fathering Project Research Fellow Josh Waldhorn - Father of two, designer, producer and reality TV star 	
11:10am	Q&A session with panellists	20 minutes
11:35am	KEYNOTE : Prof Natasha Cabrera Beyond Breadwinning: Exploring the Multifaceted Contributions of Fathers to Child Development	20 minutes
12pm	LUNCH	45 minutes
1:00pm	Panel session 2 Navigating disadvantage for positive child outcomes Moderator: Geoff Hutchison Panel members Prof. Natasha Cabrera – Professor of Human Development at the University of Maryland Maryland Moderator: Geoff Hutchison Panel members Prof. Natasha Cabrera – Professor of Human Development at the University of Maryland Maryland Moderator: Geoff Hutchison	40 minutes
1:40pm	Q&A session with panellists	10 minutes
1:50pm	Workshop discussion activity 2: From struggle to strength: What is required to move forward?	35 minutes



1:50pm	Workshop discussion activity 2 From struggle to strength: What is required to move forward to support our disadvantaged communities?	35 minutes	
2:30pm	Panel Session 3 Redefining strength: Men as caregivers Moderator: Geoff Hutchison Panel members Dr James Brown - Clinical Psychologist Betsey Stevenson - Professor of Public Policy, Professor of Economics Dr Samone McCurdy - Executive Manager - Workplace Gender Equality Agency		
	Michael Ray - Father and gender equity advocate		
3:15pm	Q&A session with panellists	10 minutes	
3:30pm	AFTERNOON TEA		
3:30pm	Workshop discussion activity 3 Equity in Action: Addressing Gender Stereotypes, Work-life Balance, and Economic Implications	35 minutes	
4:10pm	Panel session 4 Family Safety: Nurturing healthy masculinity for family wellbeing	40 minutes	
	Moderator: Geoff Hutchison		
	 Panel members Prof. Michael Flood - Internationally recognised researcher on men, masculinities, and gender Daisy Turnbull - Director of Coeducation and Academy Andrew Scipione AO, APM - Former Commissioner of the New South Wales Police Force Andrew King - Community Education Manager at Relationships Australia, NSW 		
4:50pm	Q&A session with panellists	10 minutes	
5:00pm	Workshop discussion activity 4: How to redefine masculinity for the benefit of families	30 minutes	
5:30pm	Closing statement Káti Gapaillard, CEO The Fathering Project	10 minutes	
5:40pm	Post-summit networking opportunity	1.5 hours	